آدرس

کیش- نوبنیاد دو - تمشک دو - پلاک ۴۴۳- واحد یک

تلفن

9360 447 764 98+

ایمیل

info@mosalasmali.ir

مثلث مالی

پایگاه خبری تحلیلی

عملکرد چهارماهه بازار بیمه منتشر شد / چرا تولید حق بیمه رشته پول رشد ۴۱ درصدی دارد ؟ /

مثلث مالی : درحالی که تولید حق بیمه رشته پول در 4 ماهه اول امسال 41 درصد رشد نشان می دهد ، طبق گزارش سالنامه بیمه مرکزی ایران نرخ رشد تولید حق بیمه رشته پول در سال 98 منفی 27.8 درصد بوده و خسارات پرداختی آن با 443 درصد ، ضریب خسارت رشته پول را به 54.4 درصد رسانده است . به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مثلث مالی ، در"بیمه پول" ، انواع وجوه نقد مانند اسکناس، مسکوکات و ارز و وجوه غیرنقد شامل انواع چک، سفته، اوراق قرضه و سکه‌های طلا تحت پوشش بیمه قرار می گیرند. بیمه‌گر در چارچوب شرایط بیمه‌نامه پول تعهد می‌کند، زیان‌هایی که بر اثر بروز سرقت (مسلحانه) و حادثه (آتش‌سوزی، انفجار، سیل و ...) به پول موجود در صندوق (بانک ها، مؤسسات مالی و...) یا در حال جابه‌جایی وارد می‌شود، جبران کند. حال می خواهد این پول در گردش باشد یا در صندوق . این سوال پیش می آید ، چرا تولید حق بیمه پول تنها در 4 ماهه اول امسال بیش از 41 درصد رشد دارد ؟ آیا بانک ها ریسک پول در گردش و یا در صندوق خود را به شرکت های بیمه ای که سهامدارشان هستند ، واگذار می کنند ؟ یا این ریسک با مدیریت درست از مجموعه مالی آنها خارج می شود ؟

این پست را به اشتراک بگذارید

مثلث مالی : بیمه مرکزی ایران عملکرد چهار ماهه بازار بیمه کشور را اعلام کرد . در این گزارش ، میزان حق بیمه تولیدی در چهار ماهه منتهی به تیرماه امسال ۳۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بوده است که در مقایسه با چهار ماه ابتدای سال ۹۹ به میزان ۴۵.۷ درصد افزایش داشته و مبلغ خسارت پرداختی صنعت بیمه در دوره یاد شده ۱۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعلام شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد رشد دارد.

در گزارش بیمه مرکزی آمده است ، حق بیمه تولیدی اکثر رشته‌های بیمه غیر از سه رشته بیمه بدنه اتومبیل ، درمان و پول با ۳۷.۷، ۲۳.۴ و ۴۱ درصد رشد ، بالاتر از رشد بازار بیمه با ۴۵.۹ تا ۱۹۲.۳ درصد بوده است، که در مجموع با سهم عمده ۷۵.۳ درصد از کل، رشد حق بیمه تولیدی بازار در حدود ۴۵.۷ درصد را رقم زده است.

رشد رشته پول چرا ؟

درحالی که تولید حق بیمه رشته پول در ۴ ماهه اول امسال ۴۱ درصد رشد نشان می دهد ، طبق گزارش سالنامه بیمه مرکزی ایران نرخ رشد تولید حق بیمه رشته پول در سال ۹۸ منفی ۲۷.۸ درصد بوده و خسارات پرداختی آن با ۴۴۳ درصد ، ضریب خسارت رشته پول را به ۵۴.۴ درصد رسانده است .

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مثلث مالی ، در”بیمه پول” ، انواع وجوه نقد مانند اسکناس، مسکوکات و ارز و وجوه غیرنقد شامل انواع چک، سفته، اوراق قرضه و سکه‌های طلا تحت پوشش بیمه قرار می گیرند. بیمه‌گر در چارچوب شرایط بیمه‌نامه پول تعهد می‌کند، زیان‌هایی که بر اثر بروز سرقت (مسلحانه) و حادثه (آتش‌سوزی، انفجار، سیل و …)  به پول موجود در صندوق (بانک ها، مؤسسات مالی و…) یا در حال جابه‌جایی وارد می‌شود، جبران کند. حال می خواهد این پول در گردش باشد یا در صندوق .

به عبارتی ، بانک‌ها و موسسات برای انتقال پول به شعب و یا مقصدهای مختلف در داخل شهرها و بین شهرها در سراسر کشور در قبال خطرات مختلف نظیر آتش‌سوزی، انفجار و دزدی مسلحانه و غیرمسلحانه احتیاج به بیمه وجوه در راه دارند. همچنین بانک‌ها و موسسات موجودی نقدی خود مانند وجه نقد و اوراق بهادار و مسکوکات را در تمام مدت شبانه‌روز در مقابل خطرات و حوادث ناشی از دزدی ، آتش‌سوزی، انفجار، سیل، زلزله، شورش اعتصاب و اغتشاش در محدوده جغرافیایی کشور بیمه می‌کنند.

این سوال پیش می آید ، چرا تولید حق بیمه پول تنها در ۴ ماهه اول امسال بیش از ۴۱ درصد رشد دارد ؟ آیا بانک ها ریسک پول در گردش و یا در صندوق خود را به شرکت های بیمه ای که سهامدارشان هستند ، واگذار می کنند ؟ یا این ریسک با مدیریت درست از مجموعه مالی آنها خارج می شود ؟

در بخش دیگری از گزارش بیمه مرکزی ، نسبت خسارت بازار دراین دوره با ۱.۹ واحد کاهش در مقایسه با ۴ ماهه نخست سال گذشته به ۴۶.۶ درصد رسیده که در محاسبه این نسبت، مبالغ خسارت‌های معوق، ذخایر حق‌بیمه، کارمزد شبکه فروش و هزینه‌های اداری- عمومی شرکت‌های بیمه در نظر گرفته نمی‌شود.

با این وجود، بررسی آمار عملکرد شرکت‌ها و رشته‌های بیمه از حیث “نسبت خسارت” در این مدت چهار ماهه نمی‌تواند ارزیابی مطلوبی از عملکرد آن‌ها را در دسترس قرار داده و دستاورد‌های واقعی آن‌ها را نشان بدهد.

بر اساس این گزارش، رشته‌های کشتی با ۷۳۴ درصد، درمان با ۹۵.۴ درصد و بدنه اتومبیل با ۵۶.۹ درصد نسبت خسارتی بالاتر از بازار را به خود اختصاص داده‌اند.

سهم بخش غیردولتی از حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی صنعت بیمه، به ترتیب حدود ۶۹ و ۷۵ درصد بوده است.

این گزارش می‌افزاید سهم سه رشته بیمه شخص ثالث و مازاد، درمان و زندگی به ترتیب ۳۵.۶، ۱۷.۹ و ۱۵.۸ درصد از پرتفوی حق بیمه تولیدی در بازار به شمار می‌رود که البته سهم شرکت‌ها و رشته‌های بیمه در دوره‌های زمانی کمتر از یک سال معمولاً با تغییرات زیادی همراه است.

در این مدت حدود ۲۰.۷ میلیون بیمه‌نامه صادر و ۱۵.۲ میلیون فقره خسارت پرداخت شده است و تعداد بیمه نامه‌های صادره و تعداد موارد خسارت پرداختی نسبت به چهار ماهه اول سال قبل، به ترتیب ۴.۷ و ۱۹.۹ درصد رشد داشته است.

بر اساس همین گزارش، رشد ۴.۷ درصدی تعداد بیمه نامه صادره به واسطه رشد این تعداد در اکثر رشته‌های بیمه بین ۴.۲ تا ۲۰۰ درصد بوده که در مجموع با سهم ۳۳.۷در بازار بیمه با کاهش در تعداد بیمه نامه‌های صادره رو به رو شده اند.

گزارش چهارماه نخست سال جاری بر این نکته تاکید دارد که عملکرد صنعت بیمه در رشته‌های زندگی، آتش سوزی، بدنه اتومبیل، حوادث و حوادث راننده در رشد تعداد بیمه نامه‌های بازار به طور ویژه تاثیر بیشتری دارد به نحوی که تعداد بیمه نامه‌های صادره آن‌ها در مجموع با ۶۰.۹ درصد سهم از کل، در مقایسه با چهار ماهه نخست سال گذشته به ترتیب ۱۸، ۲۰.۸، ۴.۲، ۶.۶ و ۰.۹ درصد رشد داشته است.

برابر اعلام بیمه مرکزی رشد ۱۹.۹ درصدی تعداد موارد خسارت پرداختی بازار، بیشتر به دلیل رشد ۲۱.۲ درصدی این تعداد در بیمه درمان با سهم عمده ۹۴.۱ درصد از تعداد خسارت‌های پرداختی بازار بیمه بوده است.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

درخبرنامه ما عضو شوید

دریافت تفسیر و تحلیل اخبار ، آنالیز بازار ، مصاحبه با متخصصین و کارشناسان

دریافت اخبار بیشتر...

بیمه

ماموریت های شرکت بیمه اتکایی “رایا” اعلام شد

مثلث مالی : طی نامه ای از سوی دکتر علی بنیادی نائینی، چارچوب ها و الزامات قانونی و همچنین انتظارات نهاد ناظر صنعت بیمه از مدیران و دست اندرکاران شرکت بیمه اتکایی “رایا” ابلاغ شد.

با ما در تماس باشید

مشتاق شنیدن نظرات شما در ارتباط با این خبر هستیم.

دریافت خبرنامه

جهت دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد بفرمائید