آدرس

کیش- نوبنیاد دو - تمشک دو - پلاک ۴۴۳- واحد یک

تلفن

9360 447 764 98+

ایمیل

info@mosalasmali.ir

مثلث مالی

پایگاه خبری تحلیلی

سرنوشت “طرح الزام بیمه آتش سوزی” چه شد ؟ طرحی که بیمه مرکزی سال ۹۵ برای مقابله با تکرار پلاسکو به دولت تقدیم کرد

مثلث مالی – لیلا اکبرپور: باید شاهد چند حادثه دیگر باشیم تا برای پیشگیری از حوادثی مانند پلاسکو و سینای اطهرکاری انجام دهیم ؟ آیا بیمه گران به خاطر دارند ، زمانی که ساختمان پلاسکودرآتش سوخت و آتش نشانان زیر آوار ماندند ، آنقدر حادثه تلخ بود که بیمه مرکزی طرح الزام بیمه آتش سوزی را به دولت ارایه کرد ؟ طرحی که ورود صنعت بیمه به موضوع بحران، نه از جهت پرداخت خسارت، بلکه از بابت پیشگیری، حائز اهمیت بود. صنعت بیمه ای که باید از این منظر به موضوع مذکور ورود کند و بیمه مرکزی می‌تواند پوشش اجباری ساختمان‌ها را به قانون‌گذار پیشنهاد دهد.

این پست را به اشتراک بگذارید

مثلث مالی – لیلا اکبرپور: باید شاهد چند حادثه دیگر باشیم تا برای پیشگیری از حوادثی مانند پلاسکو و سینای اطهرکاری انجام دهیم ؟ آیا بیمه گران به خاطر دارند ، زمانی که ساختمان پلاسکودرآتش سوخت و آتش نشانان زیر آوار ماندند ، آنقدر حادثه تلخ بود که بیمه مرکزی طرح الزام بیمه آتش سوزی را به دولت ارایه کرد ؟ طرحی که ورود صنعت بیمه به موضوع بحران، نه از جهت پرداخت خسارت، بلکه از بابت پیشگیری، حائز اهمیت بود.  صنعت بیمه ای که باید از این منظر به موضوع مذکور ورود کند و بیمه مرکزی می‌تواند پوشش اجباری ساختمان‌ها را به قانون‌گذار پیشنهاد دهد.

ساختمان بیمه مرکزی ایران

دی ماه ۹۵ بعد از حادثه تلخ پلاسکو ، عبدالناصر همتی رییس کل سابق بیمه مرکزی درپاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه با توجه به ضرورت مقابله با تکرار این حوادث آیا صنعت بیمه از نظر فنی و حرفه‌ای آمادگی فراهم شدن بستری برای پیشگیری از این حوادث را دارد؟ گفته بود: بحث مدیریت ریسک و پیشگیری از وقوع حوادث فاجعه‌بار از برنامه‌های بیمه مرکزی است و اجرای این طرح را با برگزاری جلساتی با وزارت نفت برای پیشگیری از وقوع حادثه در واحدهای پتروشیمی کشور کلید زدیم.

وی متذکر شده بود : بیمه مرکزی طرح الزام پوشش بیمه برای مجتمع‌های اداری – تجاری را به دولت ارائه کرده و مقرر شده پس از تصویب ، شرکت‌های بیمه آن را با عنوان «طرح جامع آتش‌سوزی» به جامعه عرضه کنند. اوحتی از تدوین بخشنامه‌ای مشورتی در شورای‌عالی بیمه خبر داده و گفته بود : صنعت بیمه طبق این بخشنامه باید پیش از صدور بیمه‌نامه‌های آتش‌سوزی به مالکان واحدهای مذکور درباره شناسایی نقاط خطر کمک کرده و احتمال وقوع حوادث را به حداقل کاهش دهند.

طرح ، فراموش شده؟

سرانجام این طرح چه شد ؟ چرا دولت درباره طرح الزام بیمه آتش سوزی واکنشی نشان نداد؟ دلیل مسکوت ماندن این طرح چیست ؟ چرا بیمه گران  اجرای آن را پیگیری نمی کنند؟ اگر پیگیری و اقدامی انجام شده چرا اطلاع رسانی نمی شود ؟

 به جرات می توان گفت پیشگیری از آتش سوزی در ساختمان های قدیمی ، مهم ترین و حیاتی ترین مسوولیت اجتماعی صنعت بیمه کشور در این دوران است .

ساختمان کویتی ها

چند روز بعد از حادثه پلاسکو ، آمارهای باورنکردنی منتشر شد ؛سه هزار ساختمان مشابه پلاسکو درکشور وجود دارد !  کسی می داند با توجه به اخطارهای شهرداری به مالک کلینیک سینای اطهر، نام این بنای مرگ هم در فهرست ۳ هزار ساختمان مشابه پلاسکو بود ؟

سال ۹۵ ساختمان کویتی‌ها که وضعیتی مشابه داشت ، درپی خرید بیمه آتش سوزی بود که گفته شد ، هیچ بیمه گری بیمه نامه کویتی ها را صادرنکرد. البته این عدم صدور از منظر فنی و بیمه گری حرفه ای ، کاملا درست بود ، اما باید ساختمان های پرریسک را به حال خود رها کرد ؟ تا روزی یا شاید شبی از شب ها شاهد سوختگی یا خفه شدن فرزندان ایران باشیم ؟

مالکان و مستاجران مجتمع های قدیمی ، مانند ساختمان کویتی ها نباشید که هنوز دود آتش پلاسکو درفضا وجود دارد ، به دنبال خرید بیمه باشید.

نقش شبکه فروش

شبکه فروش اعم از نماینده و کارگزار دراین بازار چه وظایفی دارند ؟

یک دفتر و منشی و چند بازاریاب و چند مشتری وفادار کافی است ؟ تا زمانی که بیمه نامه ای کاغذ خود را از دست می دهد ، جمع شوند و نامه ای برای مقامات بنویسند که چه نشسته اید ، حقوق چند هزار نماینده پایمال شد.

چرا انجمن های نمایندگی های شرکت های بیمه با مراجعه به نهادهایی مانند شهرداری ها فهرست ۳ هزارساختمان پرریسک  را  به دست نمی آورند و برای فروش بیمه وارد مذاکره نمی شوند؟

اگر از این سه هزار بنای قدیمی پرریسک فقط یک ساختمان موارد خطر را شناسایی و رفع نماید ، ارزش تلاش همه شبکه فروش بیمه را دارد .

لطفا درمقابل این موضوع نگویید وظیفه بیمه رسیدگی به این موارد نیست . که اگر بگویید شاید درست باشد و شاید به قول سخنگوی آتش نشانی باید اختیارات این نهاد افزایش یابد تا بتواند دستور پلمپ این مجتمع های خطر را از دستگاه قضا بگیرد. اما فراموش نکنید بیمه گران همیشه دنیا را از زاویه  مدیریت ریسک می بینند و دراین بحران می توانند ، با شناسایی نقاط خطرحریق موجب توسعه بیمه های آتش سوزی و مقابه با هدر رفتن سرمایه های کشور شوند.

هرچند این طرح سال ۹۵ به دولت ارایه شده است اما مطالبه امروز مردم از دکتر سلیمانی رییس کل بیمه مرکزی ایران پیگیری طرح فوق از دولت است .  

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

درخبرنامه ما عضو شوید

دریافت تفسیر و تحلیل اخبار ، آنالیز بازار ، مصاحبه با متخصصین و کارشناسان

دریافت اخبار بیشتر...

با ما در تماس باشید

مشتاق شنیدن نظرات شما در ارتباط با این خبر هستیم.

دریافت خبرنامه

جهت دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد بفرمائید