همتی در گفت وگو با بلومبرگ تاکید کرد : بانک های کره جنوبی باید خسارت ایران را جبران کنند /

مثلث مالی : رئیس کل بانک مرکزی گفت: ما اعتقاد داریم که بانک‌های کره‌ای باید خسارت جمهوری اسلامی ایران در طی این دو سال را جبران کنند؛ البته میزان این خسارت یک مسئله فنی است و باید توسط متخصصان بانکی و مالی تعیین شود.

این پست را به اشتراک بگذارید

مثلث مالی : رئیس کل بانک مرکزی گفت: ما اعتقاد داریم که بانک‌های کره‌ای باید خسارت جمهوری اسلامی ایران در طی این دو سال را جبران کنند؛ البته میزان این خسارت یک مسئله فنی است و باید توسط متخصصان بانکی و مالی تعیین شود.

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، دکتر عبدالناصر همتی در گفت وگو با خبرگزاری «بلومبرگ» توضیحاتی را درخصوص منابع مسدود شده ایران در کره جنوبی و نیز دیدار اخیر خود در تهران با هیئت کره جنوبی، ارائه کرده است. آنچه در ادامه می‌خوانید برگردان فارسی این گفت وگوست:

سوال ـ شما گفتید که باید به حدود ۷ میلیارد دلار منابع موجود ایران در کره جنوبی سود تعلق بگیرد. برآورد می‌کنید چه مقدار سود در دو سال گذشته انباشته شده باشد؟
پاسخ ـ به خاطر همکاری بانک‌های کره‌ای با سیاست فشار حداکثری ایالات متحده علیه ایران، جمهوری اسلامی ایران تاکنون نتوانسته است از منابع خود نزد بانک‌های کره‌ای استفاده کند. این سیاست بر خلاف قوانین بین‌الملل و با اصول حقوقی توجیه‌ناپذیر است. بنابراین ما اعتقاد داریم که آن بانک‌های کره‌ای باید خسارت جمهوری اسلامی ایران در طی این دو سال را جبران کنند. میزان این خسارت یک مسئله فنی است و باید توسط متخصصان بانکی و مالی تعیین شود.

سوال ـ آیا هیئت کره جنوبی اشاره‌ای بر آزاد سازی سریع منابع انجام داد؟ یا چارچوب زمانی خاصی برای حل این موضوع تعیین کرد؟
پاسخ ـ هیئت کره جنوبی اظهار داشت که آن‌ها اراده سیاسی برای حل موضوع و ایجاد امکان استفاده ایران از منابع را دارند اما مسئله آنجاست که آن‌ها همزمان می‌خواهند از سیاست‌ها و مقررات ایالات متحده پیروی کنند.

سوال ـ آیا آن‌ها دقیقاً مشخص کردند که چه چیزی آن‌ها را از آزاد‌سازی منابع باز می‌دارد؟ به عنوان مثال، آیا آن‌ها تحت فشار مستقیم دولت ایالات متحده یا بانک های خاصی از این کشور هستند؟
پاسخ ـ چند مانع بر سر راه استفاده از منابع متعلق به جمهوری اسلامی ایران وجود دارد. بانک‌های ایرانی و موسسات مالی آن از جمله بانک مرکزی در فهرست تحریم‌های خزانه‌داری ایالات متحده قرار دارند. متاسفانه دولت کره تسلیم این فشارها شده است و برخلاف دیگر کشورها از همکاری با ایران امتناع می‌ورزد. شرکای دیگر ما توانستند راههایی را بیابند تا ما بتوانیم از منابع خود برای واردات کالاهای اساسی استفاده کنیم اما دولت کره هیچ پیشنهاد قابل اتکایی در این زمینه ارائه نکرد. منابع ایران نزد آن بانک‌های کره‌ای هستند که با بانک‌های آمریکایی کار می‌کنند و آن ها این بهانه را مطرح ساخته‌اند که منابع به وون کره هستند و نمی‌توان آن را مستقیماً به یورو تبدیل کرد. 

سوال ـ جلسه چگونه به پایان رسید؟ آیا کره جنوبی هیچ قولی برای انجام تلاش‌های جدید و آزادسازی پول‌ها داد؟
پاسخ ـ مقامات کره‌ای وعده دادند که آن‌ها هرچه در توان دارند برای آزادسازی منابع انجام می‌دهند، اما این اولین باری نیست که آن‌ها چنین قولی می‌دهند.

سوال ـ آیا موضوع نفتکش کره‌ای و ارتباط توقیف آن با منابع مسدود شده ایرانی مورد بحث قرار گرفت؟
پاسخ ـ خیر

سوال ـ آیا این امکان وجود دارد که حدود ۷ میلیارد دلار منابع مسدود شده ایران در کره جنوبی به ساز و کار اینستکس هدایت شود؟ آیا شما در این باره بحثی انجام دادید؟
پاسخ ـ انتقال منابع به اینستکس یا کانال سوئیس از گزینه‌های ممکن اما در گام دوم است. ما باید شاهد اراده سیاسی بانک‌های کره‌ای برای آزادسازی منابع و همکاری آن‌ها با بانک‌های ایرانی باشیم اما تاکنون چنین اراده سیاسی را مشاهده نکرده‌ایم. علاوه بر این لازم است یادآوری کنیم که اینستکس عملاً تاکنون کاربردی نداشته است و عمدتاً تحت تاثیر همان تحریم‌های ایالات متحده قرار دارد. از این رو اینستکس آن گونه که ما انتظار داشتیم نتوانست روابط تجاری ما با اروپا را فارغ از تحریم های امریکا، پوشش دهد، زیرا اروپایی ها شجاعت کافی برای اعمال حاکمیت اقتصادی خود را نداشتند.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

درخبرنامه ما عضو شوید

دریافت تفسیر و تحلیل اخبار ، آنالیز بازار ، مصاحبه با متخصصین و کارشناسان

دریافت اخبار بیشتر...

بازار مالی

رییس کل خواستار فعالیت های بین المللی انجمن حرفه ای صنعت بیمه شد

مثلث مالی : مهندس مجید بهزادپور، با اشاره به نقش نیروی انسانی کارآمد و متخصص گفت: بیمه، صنعتی مبنتی بر نیروی انسانی است که در تمام سطوح باید به توانایی و پویایی آنها توجه ویژه داشت.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مرکزی، رئیس کل ضمن ابراز خرسندی از فعالیت انجمن حرفه ای صنعت بیمه در راستای ارتقاء سطح دانش فعالان صنعت بیمه گفت: پیشنهاد می‌شود این انجمن فعالیت خود در حوزه های بین المللی را گسترش دهد و با برگزاری دوره های بین المللی برای کارکنان صنعت بیمه، دانش تخصصی آنها با تکنیک های جدید بیمه ای و ارزیابی ریسک به روز رسانی شود.

بیمه

بیمه پاسارگاد بار دیگر در بالاترین سطح توانگری مالی قرار گرفت

مثلث مالی : شرکت بیمه پاسارگاد برای سال های متوالی در سطح یک توانگری مالی قرار گرفت. طبق ارزیابی صورت های مالی مصوب سال ۱۴۰۰ توسط بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، شرکت بیمه پاسارگاد موفق به کسب سطح یک توانگری مالی مؤسسات بیمه با نسبت توانگری ۳۰۴ درصد شده است.

با ما در تماس باشید

مشتاق شنیدن نظرات شما در ارتباط با این خبر هستیم.

دریافت خبرنامه

جهت دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد بفرمائید