این ۱۳ نفر/ ” طرح بازار متشکل بیمه از کجا و چرا آمد” ؟ /

مثلث مالی – لیلااکبرپور: از زمانیکه جبران خسارات بیش از ظرفیت کشورها شد، ایده عملیات اتکایی و توزیع ریسک بین کشورها شکل گرفت . این ابتدایی ترین تعریف از توزیع ریسک بین کشورهاست که تقریبا به جزء ایران ، تمام دنیا برای انتقال آن به خارج از خاک خود از این ابزاراستفاده می کنند.

این پست را به اشتراک بگذارید

مثلث مالی – لیلااکبرپور: از زمانیکه جبران خسارات بیش از ظرفیت کشورها شد، ایده عملیات اتکایی و توزیع ریسک بین کشورها شکل گرفت . این ابتدایی ترین تعریف از توزیع ریسک بین کشورهاست که تقریبا به جزء ایران ، تمام دنیا برای انتقال آن به خارج از خاک خود از این ابزاراستفاده می کنند.

 تحریم‌های صنعت بیمه به طورملموس با قطع همکاری AON در۱۵ سال پیش اتفاق افتاد . بروکری که درتوزیع ریسک ناوگان هوایی ایران نقش داشت. درآن زمان همتی رییس کل وقت بیمه مرکزی ایران درکاهش زهراین تصمیم گفت : AON  ،فقط یک بروکر است و تحریم آن تاثیری بربازار بیمه کشورندارد.  اما آثار تحریم ها بالاخره گریبان رشته های کشتی – هواپیما ، حوزه نفت، گاز و پتروشیمی را گرفت، بطوریکه کاهش ارایه پوشش بیمه اتکایی و یا عدم ارایه آن از طرف بیمه‌های خارجی  موجب شد ، انتقال ریسک به خارج از کشور و بهره مندی از ظرفیت بیمه‌گران اتکایی دنیا برای ایران فراهم نباشد.

اگر قطع ارتباط آموزشی و فنی با نهادهای بیمه‌ای بین‌المللی را از دیگر تبعات منفی تحریم‌ها بدانیم ، می توانیم تصویر دوران سخت صنعت بیمه را به وضوح ببینیم . این درحالی است که کاهش نرخ ها و عدم رعایت حداقل ها در تعیین نرخ و شرایط ، وضعیت خطرناکی نه تنها برای صنعت بیمه که برای اقتصاد کشور رقم زده است. بیمه نامه های غیرحرفه ای دو سو دارد ، یک طرف نرخ های غیرفنی که موجب کاهش حق بیمه و به تبع آن توانمندی بیمه گر در جبران خسارات را زیر سوال می برد وسوی دیگر،میزان تعهداتی که بسیارکمتر از ارزش واقعی دارایی هاست .

اکثرفعالان بازار بیمه دراینکه وضعیت بازار بیمه کشورنیازمند بازسازی است وباید برای آن چاره ای اندیشید ، اتفاق نظر دارند ، اما برخورد هریک متفاوت است. بدون تردید دراین شرایط باید به خرد جمعی اتکا کرد و از اتخاذ تصمیمات شخصی که مانند مسکن ، درد بیمه گری را در کوتاه مدت آرام کند ، اجتناب کرد.

“بازار متشکل بیمه ” ، موضوعی که هفته گذشته ، توجه بیمه گران را به خود اختصاص داد و امروزسه شنبه نخستین نشست ۱۳ عضو هیات موسس آن برگزار شد.

” طرح بازار متشکل بیمه از کجا و چرا آمد”؟

شنیده ها حاکی است این ایده از یک سال پیش مطرح شده و طی جلسات متعددی در بیمه مرکزی مورد نقد و بررسی قرار گرفته است ، چارچوب اولیه آن برای انجام مطالعات به پژوهشکده بیمه ارجاع شده و درنهایت بیمه مرکزی به این نقطه رسیده که “بازار متشکل بیمه ” برای صنعت ضرورت دارد.

به عبارتی رییس کل با تایید کلیات و براساس  تخصص افراد با انتصاب هیات موسس خواستارتدوین جزییات وتهیه اساسنامه بازار متشکل بیمه شده است، اساسنامه ای که بعد از تدوین برای تصویب راهی شورای عالی بیمه خواهد شد. شورایی که مسوول تدوین دستورالعمل های اجرایی در بازار بیمه است .

تا اینجا بدون پیش داوری بهتراست این سوالات را برای بیمه مرکزی به عنوان نهاد ناظر وهیات موسس بازار مطرح کرد :

  • آیا بازار متشکل بیمه به عنوان نهادی تازه  محل تبادل نرخ وشرایط منصفانه خواهد شد؟
  • آیا بازاربیمه کشوردر غیاب بیمه گران خارجی می تواند  مطابق اصول بین المللی برای ریسک های بزرگ نرخ و شرایط تعیین نماید؟
  • آیا این نهاد تازه تاسیس ، بازار را به سمت رقابت پیش می برد یا به بازاری انحصاری تبدیل خواهد شد ؟

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

درخبرنامه ما عضو شوید

دریافت تفسیر و تحلیل اخبار ، آنالیز بازار ، مصاحبه با متخصصین و کارشناسان

دریافت اخبار بیشتر...

بازار مالی

رییس کل خواستار فعالیت های بین المللی انجمن حرفه ای صنعت بیمه شد

مثلث مالی : مهندس مجید بهزادپور، با اشاره به نقش نیروی انسانی کارآمد و متخصص گفت: بیمه، صنعتی مبنتی بر نیروی انسانی است که در تمام سطوح باید به توانایی و پویایی آنها توجه ویژه داشت.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مرکزی، رئیس کل ضمن ابراز خرسندی از فعالیت انجمن حرفه ای صنعت بیمه در راستای ارتقاء سطح دانش فعالان صنعت بیمه گفت: پیشنهاد می‌شود این انجمن فعالیت خود در حوزه های بین المللی را گسترش دهد و با برگزاری دوره های بین المللی برای کارکنان صنعت بیمه، دانش تخصصی آنها با تکنیک های جدید بیمه ای و ارزیابی ریسک به روز رسانی شود.

بیمه

بیمه پاسارگاد بار دیگر در بالاترین سطح توانگری مالی قرار گرفت

مثلث مالی : شرکت بیمه پاسارگاد برای سال های متوالی در سطح یک توانگری مالی قرار گرفت. طبق ارزیابی صورت های مالی مصوب سال ۱۴۰۰ توسط بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، شرکت بیمه پاسارگاد موفق به کسب سطح یک توانگری مالی مؤسسات بیمه با نسبت توانگری ۳۰۴ درصد شده است.

با ما در تماس باشید

مشتاق شنیدن نظرات شما در ارتباط با این خبر هستیم.

دریافت خبرنامه

جهت دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد بفرمائید